image/svg+xml Μουσική στο βρεφικό δωμάτιο Μουσική στο βρεφικό δωμάτιο
Η μουσική πολλές φορές γίνεται η συντροφιά μας , η παρέα μας, η εκτόνωση μας , με αυτή διασκεδάζουμε και για κάποιους είναι και το μέσο για να εκφράσουν το συναίσθημα τους εκείνη τη στιγμή.

Ελεονώρα Μάρκου Ρούσσου

Ιδρύτρια των Ηλιαχτίδων

Κλασική μουσική ή rock;  Ελληνικά  ή παραδοσιακά;

‘’Εγώ δεν ακούω μουσική  στο σπίτι’’, είπε η μητέρα.

 Ξεκινάει η μέρα, ξυπνάμε το πρωί κι ετοιμαζόμαστε για τη δουλειά μας. Μπαίνουμε στο αυτοκίνητο και ασυναίσθητα ανοίγουμε το ραδιόφωνο. Άλλοι προτιμούμε να βάλουμε ένα σταθμό με χαλαρή μουσική ,άλλοι πάλι όχι. Κάποιοι ίσως δεν θέλουν καθόλου μουσική το πρωί .

Η μουσική πολλές φορές γίνεται η συντροφιά μας , η παρέα μας, η εκτόνωση μας , με αυτή διασκεδάζουμε και για κάποιους είναι και το μέσο για  να εκφράσουν το συναίσθημα τους εκείνη τη στιγμή.

Το μωράκι σας μπορεί να μην περπατάει ακόμη ή να έχει μόλις  ξεκινήσει να κάνει τα πρώτα του βήματα. Μπορεί να μη μιλάει ή να έχει αρχίσει να λέει τις πρώτες του λέξεις. Σε όποιο στάδιο ανάπτυξης και αν βρίσκεται, έχει ανάγκες κι εκείνο όπως κι εμείς.

Δημιουργείστε μια ζωντανή ατμόσφαιρα χαράς και ζεστασιάς παρέα με τη μουσική .

Εάν επιθυμείτε να χαλαρώσει το μωράκι σας πριν από τον ύπνο προτιμήστε την κλασική μουσική σε μελωδίες του Μοzart. Η συλλογή baby Einstein περιλαμβάνει  όλους τους μεγάλους συνθέτες της κλασικής μουσικής .

Στην υπόλοιπη διάρκεια της ημέρας που αποτελείται από  στιγμές δημιουργίας και έκφρασης , σας προτείνω τραγουδάκια από τις συλλογές ‘’Μίλα μου για μήλα’’ , ‘’Τραγουδάκια Γάλακτος’’ , ‘’Το φτερό του δράκου’’ , ΄΄Λιλιπούπολη’’  και ‘’Λάχανα και Χάχανα’’. Και αν είστε rock τύπος μπορείτε να βάλετε τη συλλογή ‘’Rock baby’’ .Εάν είστε παραδοσιακός ή ακούτε μόνο ελληνική μουσική μπορείτε να βάζετε στο μωράκι σας το αγαπημένο σας τραγούδι, αρκεί αυτό να έχει γλυκιά μελωδία.

Η συλλογή ‘’ Ο κυρ βοριάς …και άλλα τραγούδια για παιδιά’’ σας τη προτείνω για παραδοσιακά.

Αφουγκρασμένοι από το συναίσθημα του παιδιού βάλτε το αντίστοιχο είδος μουσικής, φροντίζοντας με αυτό το τρόπο στην απόκτηση περισσότερων  ερεθισμάτων. Τραγουδήστε μαζί με το παιδί σας έτσι θα του μεταδώσετε και το δικό σας συναίσθημα. Το παιδί θα σας μιμηθεί και με αυτό το τρόπο θα αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο ο μεταξύ σας δεσμός.

Τι πιο όμορφο από μια μουσική στιγμή!

 

 

 

 

 

 

ΗΛΙΑΧΤΙΔΕΣ

Σύρος, 83198 Άνω Μάννα

22810 75610

695 5538584

eleonora@iliaxtides.gr