image/svg+xml Ένας πολύ διψασμένος παπαγάλος Ένας πολύ διψασμένος παπαγάλος
Το παραμύθι "Ένας πολύ διψασμένος παπαγάλος" είναι πόνημα της Ελεονώρας Μάρκου Ρούσσου, και σηματοδοτεί την επιτυχημένη πενταετή λειτουργεία του Βρεφικού Σταθμού Ηλιαχτίδες.

Ελεονώρα Μάρκου Ρούσσου

Ιδρύτρια των Ηλιαχτίδων

Το παραμύθι "Ένας πολύ διψασμένος παπαγάλος" είναι πόνημα της Ελεονώρας Μάρκου Ρούσσου και σηματοδοτεί την επιτυχημένη πενταετή λειτουργία του Βρεφικού Σταθμού Ηλιαχτίδες.

Με αφορμή τη γιορτή των πέντε σχολικών χρόνων λειτουργίας του βρεφικού σταθμού αποφάσισα να εκδώσω το παραμύθι “ένας πολύ διψασμένος παπαγάλος”. Mε τον τρόπο αυτό θέλω να ενημερώσω τα παιδιά και να προβάλλω το σοβαρό ζήτημα της ρύπανσης του περιβάλλοντος, τις σοβαρές συνέπειες που έχει στη πανίδα και στη χλωρίδα και με ποιες ενέργειες μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε.

Mε ποικίλους τρόπους τα σκουπίδια δεν καταλήγουν στον ειδικό κάδο απορριμμάτων. Όλα ξεκινούν από την δική μας λανθασμένη ενέργεια πράξης. Πως γίνεται αυτό;

Οδηγώντας και πετώντας τα σκουπίδια έξω από το παράθυρο, αντίστοιχα στην ακτή κάνοντας το μπάνιο, ταξιδεύοντας και πετώντας σκουπίδια από το πλοίο στη θάλασσα, στο δάσος κάνοντας πικ-νικ δίχως να μαζέψουμε τα σκουπίδια.


 

Μια φορά και έναν καιρό ένα παπαγαλάκι διψούσε πάρα πολύ έψαχνε να βρει μια λίμνη για να πιει νερό να ξεδιψάσει.

Η λίμνη που βρήκε δεν είχε γαλάζιο χρώμα αλλά καφέ.

Τελικά, τι έκανε το παπαγαλάκι; Ήπιε από τη καφέ λίμνη νερό; Βρήκε καθαρό νερό; Ακολουθήστε το παπαγάλο και ανακαλύψτε την απάντηση.

ΗΛΙΑΧΤΙΔΕΣ

Σύρος, 83198 Άνω Μάννα

22810 75610

695 5538584

eleonora@iliaxtides.gr