image/svg+xml Ένα απόγευμα πιλότος! Ένα απόγευμα πιλότος!
Ένα πρωινό ο Σωκράτης ήρθε το πρωί στο σχολείο και έλεγε σε όλους του τους φίλους εκστασιασμένος, πως είδε ένα μπλε ελικόπτερο με το μπαμπά του στο εργοτάξιο και έγινε και πιλότος!!!!

Ελεονώρα Μάρκου Ρούσσου

Ιδρύτρια των Ηλιαχτίδων

Σε ένα εργοτάξιο στη Σύρο δουλεύουν πολλά πορτοκαλί φορτηγά, κίτρινες μπουλντόζες, κόκκινοι εκσκαφείς , έχουν φτιάξει βουνά από πέτρες και χώμα, χωμάτινους δρόμους. Μαστορεύουν φορώντας κίτρινα και κόκκινα καπέλα ,με ενημερώνει ο φίλος μου ο Σωκράτης. Επισκέπτεται το εργοτάξιο καθημερινά στην απογευματινή του βόλτα μετά το σχολείο, παρέα με το μπαμπά του.

Ένα πρωινό ο Σωκράτης ήρθε το πρωί στο σχολείο και έλεγε σε όλους του τους φίλους εκστασιασμένος, πως είδε ένα μπλε ελικόπτερο με το μπαμπά του στο εργοτάξιο και έγινε και πιλότος!!!!

Στη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας ο Σωκράτης ανέφερε συνεχώς αυτή του την εμπειρία, που θα τη θυμάται για πολύ καιρό ακόμη.

Ο μπαμπάς του Σωκράτη είχε καταφέρει να ζωντανεύει καθημερινά τις εικόνες του αγαπημένου παραμυθιού του Σωκράτη, «Ο τρομερός εκσκαφέας» . Πώς;

Με το να επισκέπτεται το εργοτάξιο και να χαρίζει νέες γνώσεις καθημερινά στον μόλις 2 ετών γιο του.

Εκείνη η ημέρα ήταν η τυχερή τους, καθώς ένα ελικόπτερο είχε προσγειωθεί στη θέση που βρίσκεται το εργοτάξιο και στο Σωκράτη δόθηκε η ευκαιρία να μπει μέσα και να εξερευνήσει με τη βοήθεια του πραγματικού πιλότου το ελικόπτερο.

Αφιερώστε μια στιγμή της ημέρας πραγματοποιώντας μια βόλτα στην εξοχή, στη θάλασσα, σε ένα χωράφι, στο καρνάγιο ή σε ένα εργοστάσιο, σε μία φάρμα ή σε μια λίμνη, έναν περίπατο σε χωματόδρομο, μία μέρα έξω από το σπίτι.

Πραγματοποιώντας μια εξόρμηση σε εξωτερικό περιβάλλον δεν φαντάζεστε πόσα ερεθίσματα μπορεί να εισπράξει το παιδί σας. Πόσες νέες εικόνες θα αποτυπωθούν στο μυαλό του.

Ξεκινήστε από αύριο να δημιουργείτε παιδικές αναμνήσεις!

ΗΛΙΑΧΤΙΔΕΣ

Σύρος, 83198 Άνω Μάννα

22810 75610

695 5538584

eleonora@iliaxtides.gr